Feintsjes partner van Musical de Tocht

Musical ‘De Tocht’ laat de magie van De Elfstedentocht tot leven komen in het speciaal gebouwde Friso Theater met een draaiende ijsvloer van meer dan 2.000m². Geniet met het hele gezin van de elfstedenmagie. It giet oan!

Muzikale beleving

De Elfstedentocht kenmerkt zich door extreme uitersten. Van de warmte en het feest in de Friese steden tot de kou een eenzaamheid op de kilometers ijs daartussen. De rock georiënteerde muziek sluit aan op dit contrast en geeft De Tocht haar bijzondere geluid, van start tot finish.

EEN UNIEK AVONTUUR

Het is voor ieder dweilorkest een droom om tijdens de Elfstedentocht feest te maken op het ijs. De Feintsjes zijn een vast onderdeel geworden van Musical de Tocht.

Muziek van de Feintsjes wordt tijdens en na de show afgespeeld en in de voorstelling worden ze vertolkt door figuranten als dweilorkest!

Anneke Douma

VARENDE IJSBAAN

Op de Friese wateren van de Elfstedenroute voer in november 2021 een dertig meter lange ijsbaan waarop Elfstedenrijders samen met kinderen schaatsten. Geheel in sfeer van de Elfstedentocht speelde dweilorkest ‘De Feintsjes’ en zongen er koren terwijl de schaatsers op unieke manier op open water schaatsten.