Dweilorkest de Feintsjes krijgt eigen bocht in de Elfstedenhal

Na een succesvol schaatsseizoen maakt de Elfstedenhal zich nu op voor het nieuwe seizoen na de zomer. Naast het drukbezochte evenement ‘de Zilveren Bal’ waar het publiek kon genieten van nationale en internationale schaatstalenten zoals Femke Kok en Bjørn Magnussen vond onder andere vorig jaar in december nog de Olympisch Kwalificatie Curling plaats in de Elfstedenhal.

Dweilorkest de Feintsjes uit Leeuwarden is nauw verbonden aan de Elfstedenhal. De Feintsjes zijn opgericht in 2005 en bestaan nu 17 jaar. Het 15-jarig jubileum kon niet gevierd worden in 2020 vanwege de geldende maatregelen. Daarom zal het jubileum dit jaar gevierd worden.

Speciaal cadeau

Aangezien de Feintsjes uitgegroeid zijn tot de ‘huisband’ van de Elfstedenhal, besloot de directie om hen een bocht cadeau te doen! Een grote eer waarmee in de voetsporen getreden wordt van Sven Kramer en Ireen Wüst. “De Feintsjes maken er altijd een groot feest van bij onze evenementen, dus was het heel erg leuk om hen eens te verrassen!” Aldus Klaas Siderius, directeur van de Elfstedenhal. “Dit is fantastisch! We voelen ons vereerd en hadden dit zeker niet verwacht. We kijken er nu alweer naar uit om met het aanwezige publiek er een groot feest van te maken. Aldus Johan Oenema, trombonist bij de Feintsjes.”

EEN HELE EER!