0

Huldiging Marit Bouwmeester

Zomer 2016, de periode waarin heel Nederland, met uitzondering van ons vakantiegangers, geboeid de olympische spelen op de televisie volgde. We hebben dan ook allemaal gezien hoe onze Nederlandse toppers verscheidene medailles in te wacht wisten te slepen.

Marit Bouwmeester

Natuurlijk heeft iedereen een topprestatie geleverd echter was er onder de prijswinnaars ook een Bekende Frysin uit Warten. Marit Bouwmeester, die de concurrentie wist af te slaan door in het Laser-Radial toernooi de gouden medaille in de wacht te slepen op de onvoorspelbare kustwateren van Rio de Janeiro. De eer was aan ons om van de huldiging van Marit Bouwmeester in eigen dorp tot een groot feest te maken.

Huldiging

Het eerste deel van deze huldiging bestond uit een ere vaart langs de toegestroomde fans en dorpsgenoten uit Wartena, het mooie Friese dorpje waar Marit is opgegroeid. Tijdens het tweede deel van deze ere vaart werd Marit begeleid door de jeugd van de plaatselijke zeilvereniging in hun eigen zeilbootjes. Na het spelen van het Frysk volkslied op het moment dat Marit Bouwmeester aan wal stapte werd zij onder begeleiding van ons feestelijke klanken via een erehaag van fans en dorpsgenoten naar het podium begeleid. Hier hebben wij als dweilorkest nog enkele feestnummers gespeeld totdat er werd begonnen met de daadwerkelijke huldiging. Helaas konden wij vanwege ons volgende optreden in Aldeboarn niet blijven, maar naar verluid is het nog lang onrustig gebleven in de Wartenster jachthaven.

Filmpje:

http://omrop.fr/46n2

facebooktwittergoogle plus