0

Aldeboarn twee keer op de kop!

Traditie in Aldeboarn. Een geweldig evenement met als belangrijk onderdeel een grootse Gondelvaart. Verschillende groepen vrienden / dorpsgenoten uit het dorp zijn maanden bezig om de titel “Mooiste Gondel van Aldeboarn” te verdienen. Wij mochten de Gondelvaart ook dit jaar begeleiden door op een Skûtsje vooraan de gondelvaart muziek te maken.

Feintsjes te water

Rond halfzeven speelden we onze eerste set langs het water waar de eerste toeschouwers van de gondelvaart al zaten te wachten. Een half uur later speelden wij onze tweede set, ditmaal aan de andere kant van het water en aan de andere kant van het dorp. Na twee sets gespeeld te hebben was het tijd om nog snel iets te drinken om vervolgens richting skûtsje te lopen.

Het startschot

Om halfnegen klonk het startschot en dat betekende voor onze schipper dat hij zijn trossen kon lossen en wij van start konden gaan. Wij stonden op een verlicht voordek te spelen en zijn zo van de ene kant van het dorp naar de andere kant gevaren met aan beide kanten van het water een hoop mensen. Eenmaal gearriveerd aan de andere kant van het dorp moesten wij wachten op alle Gondels die moesten draaien en daarna moesten wij zelf ook draaien om nog een keer door het dorp te varen. Leuk was om te zien hoeveel mensen van Aldeboarn en buiten het dorp naar het dorp waren gekomen om de verschillende gondels te bewonderen.

De prijsuitreiking

Net zoals voorgaande jaren koos de organisatie ervoor om de prijsuitreiking op zaterdag te doen in de feesttent. Ook voor deze avond werden we geboekt. Net als vrijdag werd ook op zaterdag ons gevraagd om eerst de mensen wat in de feeststemming te brengen en dus deden wij verschillende sets voorafgaand aan de prijsuitreiking. De eerste set klapte iedereen vrolijk mee en was er hier en daar wat ‘biertjes nodig’, maar vanaf de tweede set stond letterlijk niemand meer stil en was het 1 groot feest. Tussen deze sets en de prijsuitreiking was er tijd voor een drankje en niet heel veel later begon de prijsuitreiking. Over elke gondel werd het juryverslag voorgelezen en werden bloemen en verschillende bekers uitgereikt. Toen de kampioen van 2016 bekend was begonnen wij onze set met ‘We are the Champions’ , hierna hebben we nog verschillende setjes gespeeld en daarna met de club feest gevierd bij dj Nicky Lorenzo.

Aldeboarn bedankt voor dit mooie weekend. Ook dank aan Stefan Abma van de Utlopers voor zijn invalbeurt bij de trombones!

Feintsjes aldeboarn

facebooktwittergoogle plus