0

Menaemer Feintsjes in de spotlight!

Op de website van de Sneeker Dweildag in Sneek stonden wij in de spotlight.

Lees hieronder het verhaal wat ze over ons schreven.

Week 19: De Menaemer Feintsjes Uit Menaldum (Wedstrijdklasse)

De Menaemer Feintsjes willen met hun muziek vooral sfeer brengen, maar ze hebben zeker ook de wil om muzikaal uitdagende en verfrissende arrangementen te spelen. Het repertoire is bijzonder breed, van carnavalskrakers tot popmuziek en van Ray Charles tot Melrose. In feite alle muziek die nodig is voor een lach en een traan, maar bovenal die nodig is voor een super gezellig feest.

In 2005 hebben twee leden van de plaatselijke dorpsfanfare Constantia het idee uitgewerkt een eigen dweilkapel op te richten. Direct al was er in Friesland veel enthousiasme voor De Menaemer Feintsjes (de Friese vertaling voor ‘De Jongens uit Menaldum’). Maar de landelijke doorbraak vond plaats tijdens hun eerste optreden op de Bemmelse Dweildag in 2009. Daarna waren ze niet meer weg te denken bij vele festivals in Nederland en daarbuiten. Nu treden ze circa veertig keer per jaar op. Dat gaat op zo’n succesvolle manier dat ze al drie maal werden uitgeroepen tot Nationaal Kampioen Dweilorkesten.

Web Feintsjes-400

De Menaemer Feintsjes doen weliswaar dit jaar voor de eerste keer mee aan de Sneeker Dweildag, maar ze zijn voor Sneek beslist geen onbekende feintsjes. De afgelopen Sneekweek speelden deze Nationale Kampioenen de pannen van het dak voor Café Mootz en De Witte Kat in de Kruizebroederstraat. Ze kregen daarvoor vele complimenten. Zo zal het vast ook weer gaan wanneer ze spelen op 4 oktober tijdens de derde Sneeker Dweildag.

facebooktwittergoogle plus